Vinterläsning

Gick förra helgen med i Setterns Jakt&Fiske-bokklubb; (settern.se). I veckan kom mitt välkomstpaket samt extra böckerna jag beställt:

Flugfiske VinterläsningGäddflugfiske
Då man bor uppe i Stockholm numera så känns det obligatoriskt att fiska Sveriges ultimata rovfisk, Gäddan.
Har redan utrustningen för att komma igång (ett #8 BromanOdell-spö med lina och rulle till det). Har läst halva boken men har än så länge inte gett speciellt mycket nyttig information. Boken rekommenderas alltså inte.

Flugfiske VinterläsningNattsländor
En bok som flitigt lånats på biblioteket. Mycket informationsrik och bra bindbeskrivningar. Är det två svenska böcker jag rekommenderar att köpa (förutsatt att man binder flugorna själv) så är det ”Nattsländor” och ”Dagsländor – från nymf till spent spinner”, båda två skrivna av Sören Lindroth. Med dessa böcker täcker man upp mycket av imitationsflugbindningen i skandinavien. Rekommenderas starkt att ha hemma i bokhyllan!

Flugfiske VinterläsningWestrins fjällflugor
Börjar med ett långt kapitel där Westrin beskriver sin egen relation till flugfisket och hur det kommer sig att han började med det.
Därefter är det fluga på fluga med tillhörande materialbeskrivning samt en kort text om hur samt när han brukar fiska med flugan. De flesta klassiska skandinaviska flugmönstren finns med och är en bra utgångspunkt för vad man bör ha i asken vid öring och harr-fisket.Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar till Vinterläsning

  1. gött!!
    setterns är bra har beställt typ all min fiskeliteratur där i från. är du vip medlem eller bara nyhetsbrevs medlem? Jag körde med nyhetsbrevsmedlem. ha det gött

  2. Daniel Eriksson skriver:

    Jag körde faktiskt vip-medlemskap både på fiskefilm och böcker. Så dimper det ner något kul i brevlådan varje månad. Nästa månad är det ju Mayfly madness, ska bli grymt kul att se den!