Månadsarkiv: januari 2010

Första vändan vid bindstädet för året

Satte mig vid bindstädet för första gången i år idag. Lite ringrostigt men efter några flugor var man igång på allvar. Blev 10st ”Arctic emerger”. Anledningen till denna flugan var att jag kände under flera turer förra säsongen att bra kläckare saknades i flugboxarna.

Flugfiske Första vändan vid bindstädet för året

Krok: tjecknymfkrok i storlek 12
Bindtråd: Svart, tjocklek 6/0
Kropp: Fly-Rite #20
Stjärt och rygg: Fasan, stjärtfjäder
Ribbing: Bindtråden
”Vinge”: Svart foam
Sidovinge/gälar: Vit CDC-puff
Torax/framkropp: Naturfärgad hardubbing

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske | 1 kommentar

Vinterläsning

Gick förra helgen med i Setterns Jakt&Fiske-bokklubb; (settern.se). I veckan kom mitt välkomstpaket samt extra böckerna jag beställt:

Flugfiske VinterläsningGäddflugfiske
Då man bor uppe i Stockholm numera så känns det obligatoriskt att fiska Sveriges ultimata rovfisk, Gäddan.
Har redan utrustningen för att komma igång (ett #8 BromanOdell-spö med lina och rulle till det). Har läst halva boken men har än så länge inte gett speciellt mycket nyttig information. Boken rekommenderas alltså inte.

Flugfiske VinterläsningNattsländor
En bok som flitigt lånats på biblioteket. Mycket informationsrik och bra bindbeskrivningar. Är det två svenska böcker jag rekommenderar att köpa (förutsatt att man binder flugorna själv) så är det ”Nattsländor” och ”Dagsländor – från nymf till spent spinner”, båda två skrivna av Sören Lindroth. Med dessa böcker täcker man upp mycket av imitationsflugbindningen i skandinavien. Rekommenderas starkt att ha hemma i bokhyllan!

Flugfiske VinterläsningWestrins fjällflugor
Börjar med ett långt kapitel där Westrin beskriver sin egen relation till flugfisket och hur det kommer sig att han började med det.
Därefter är det fluga på fluga med tillhörande materialbeskrivning samt en kort text om hur samt när han brukar fiska med flugan. De flesta klassiska skandinaviska flugmönstren finns med och är en bra utgångspunkt för vad man bör ha i asken vid öring och harr-fisket.

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske | 2 kommentar

Ursäkta oss

Vi får ursäkta oss. Det har varit väldigt dåligt med uppdateringar på sista tiden. Vädret är inget roligt just nu och för oss flugfiskare handlar det mest om att sitta inne och binda flugor Jag har senaste tiden (i brist på annat) sorterat upp mina flugor i 4 olika askar. Två torrflugeaskar med Dagsländor + fjädermygg i den ena och Nattsländor + div landinsekter i den andra. Sen har vi en med nymfer, puppor, larver, våtflugor, spiders, och en box för streamer fisket. Har även gjort en stor rensning bland flugorna och sorterat bort gamalt skräp och flugor som jag inte tror på…
Men snart kan jag inte hålla mig längre om det bara blev lite mildare några dagar så man kunde kasta lite fluga i baltak. Så som det ser ut på deras hemsida så är det inte mycket av ån som rinner fritt och det är väldigt svårfiskat. men man längtar ju så…
Ni får ha det gött och jag hoppas det inte är för långt kvar till en tripp ut med flugspöt..

Flugfiske Ursäkta oss

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Fiskehumor…

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske , | Kommentering avstängd