Månadsarkiv: december 2009

Ny fiskekamera

Japp. Då har man utnyttjat mellandagsrean lite och blåst ännu mera pengar.
En ”SONY alpha 330″ systemkamera fick bli min egna julklapp i år. Har laddat batterierna och pluggat på handboken så i mon blir det en sväng ut för att testa den. den verkar riktigt go måste jag säga. väldigt smidiga och bra funktioner. Med två view lägen ett genom sökaren och det andra genom en ställbar LCD skärm båda fungerar det att fokusera med..
Här är lite bilder på den

Flugfiske Ny fiskekamera

Flugfiske Ny fiskekamera

Publicerat i flugfiske Övrigt | 1 kommentar

VI önskar alla läsare en God jul

Otroligt dåligt med uppdateringar på bloggen den senaste tiden. Vi önskar alla en riktigt God jul och lovar att det kommer bli bättring med uppdateringarna – nu börjar ju bindningssäsongen inför nästa säsong!

Som sagt, vi önskar God jul!

Publicerat i flugfiske Övrigt | 1 kommentar

Vattenkraft på riktigt…

Om ni inte redan sett Fiskejournalens granskning av Jämtland krafts reklamfilm så se den nu!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XSIqb18Lwng]

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Fiskeböcker

Ush vilket väder vi har i Sverige nu. Blött och regnigt. Och dom dagarna som det är uppehåll så är det flera minusgrader. Jo en Fin fisketur med lite vakande öring känns långt långt bort. Jag har mest ägnat veckokvällarna med flugbindning inför våren. Jag och min sambo är även i full gång med att packa. för den 12 dec flyttar vi till habo. Då får jag närmare till fisket. gött.
Fram i maj så har jag, Daniel och våra flickvänners pappa (Gunnar) våran årliga tripp till tiveden för att fiska i dom fin fina urskogarna där. Öring och regnbåge är målet men ”gäddmästaren” Gunnar lyckas säkert kroka en och en annan gädda.

Inför Tiveden så lånade jag en bok ”Flugfiske i stilla vatten” vilken jag är väldigt nöjd med. Den var proppad med massor med tips på fiske tekniker och hur man läser av sjön och vaken på rätt sätt. Tex att ett riktigt ”head and tail” vak ofta kan bero på att fisken jagar ifatt en stigande puppa eller nymf i sån hastighet att den inte hinner stanna innan vatten ytan och då bryter igenom med ett väldigt plask.
Jag lånade även lite andra böcker som jag inte hunnit studera än men det finns ju massor med tid för sånt nu när vädret inte lockar till nån fiske tur.

Flugfiske Fiskeböcker

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd