Säsongsavslutning, dag 2 (Hökensås)

Upp tidigt även på söndagen. Denna gång för att ta en sväng till Hökensås. Vi kan väl vara ärliga och erkänna att Hökensås är inte vårt favoritställe direkt, vi har haft enormt dålig utdelning där faktiskt.
Efter att vi löst kort i automaten runt 8-tiden tog vi bilen till Lilla Havssjön, en sjö vi inte testat tidigare. Visade sig vara en riktigt fin sjö, grunt och enormt klart vatten – som gjort för sight-fishing.
Vi började fiska av en av vikarna, drog lite kallt om öronen och regnet låg i luften så här på morgonen. Efter ett fåtal kast började redan tålamodet tryta och en liten stund senare tog vi bilen mot den blåa sjön Strandgölen för att kolla läget och ev. köpa till kort för denna sjö. På vägen dit började regnet strila ner. Väl framme vid Strandgölen pratade vi med en flugfiskare som fiskat av sjön sedan tidig morgon. Han rapporterade om lite vakande fisk men inga känningar.
Kändes då onödigt att lägga ytterligare 130 kronor för att fiska i Strandgölen. Efter en sväng till Enessjön och Prinsasjöarna (på vägen till Prinsasjöarna hade vi turen att se en vit älg, enormt ovanligt nere i Småland) beslutade vi oss för att styra skutan (läs: bilen) mot Baltak. Lite tråkigt då vi var mätta på Baltak efter gårdagen men kändes segt att harva i Hökensås.
Hökensås känns verkligen inte som vårt ställe…Det här inlägget postades i Hökensås och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.