Havsöringshelg i Stockholms skärgård, dag 2

Så här några dagar senare kan jag sammanfatta dag 2 av vår Havsöringshelg med ett ord – segt fiske.
Efter tre blanka öringar på krokarna på lördagen såg både jag och Tobias fram emot en härlig dag på söndagen. Klockan ringde 07.00 och efter en snabb frukost, packa ihop lunchen, ner med spöna i båten så bar det ut på sjön. Vinden hade vänt från nordlig till nordvästlig och verkade till en början något lugnare än dagen tidigare.
Vi startade dagen med att lägga till utanför en liten ö där Tobias hade en öring på dagen innan, bottnen här var perfekt för havsöring – sandbotten blandat med stenar och tång. Efter en tids fiske utan känningar började vi flytta oss kring de intilliggande öarna utan någon bättre lycka där. Kring 10-tiden bar det istället ut mot ytterskärgården i hopp om att finna fisken – vi tog båten direkt ut till ett ställe där jag hade haft två fina öringar på dagen tidigare. Men även här överlistade fisken oss, inte en känning. Efter korvgrillning på ön och lite ingjutet mod gick vi på fisket igen – utan bättre lycka.
Tålamodet började tryta och vi begav oss inåt land igen för att avsluta dagen i inneskärgården med lite gäddfiske för att jag skulle få känna på lite gädda med min jerkbaitutrustning. Tron var att det i stort sett bara skulle vara att doppa jerken i vattnet så skulle en gädda sitta – riktigt så lätt var det inte….
Efter att insett att det inte skulle bli någon fisk idag så bar det hemåt för att packa ihop sakerna och komma hem i någorlunda bra tid. Ironiskt nog skulle det visa sig att den enda fiskkontakten vi fick under dag 2 på vår havsöringshelg var på mitt jerkbaitspö på ett kast ifrån bryggan när vi kom hem till stugan (dock släppte fisken och vi kom tomhänta hem till storstaden igen). Men kom ihåg! Du behöver inte köra över vida vatten för att hitta fisken – den finns närmare än vad du tror!

Sammantaget var helgen en höjdare! Tyvärr ingen fisk över relingen men jäkligt trevligt ändå, ett stort tack till Tobias för en supertrevlig helg!

Flugfiske Havsöringshelg i Stockholms skärgård, dag 2
Stugan vi hade till förfogande…

Flugfiske Havsöringshelg i Stockholms skärgård, dag 2
En eftermiddag ute i skärgåden – ser det inte helt underbart ut?Det här inlägget postades i Havsöring, Stockholms skärgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.