Morgontripp till Baltak

Kl kvart i 8, den 19 sep, var jag framme i baltak. Vädret var fint. Än så länge va det bara 5 grader varmt ute men det skulle snabbt stiga i och med att solen gick upp. Jag började med att binda på en F-fly på tafsen och gav mig iväg för att leta vak. Jag vandrade från zon 1 ända ner till bältebärga och tillbaka. Såg nått enstaka vak och blind fiskade lite här och där. Vid ett tillfälle stötte jag på en liten fisk, ca 15 – 20 cm, som stod en bit ut i vattnet. Vattnet var klart och fint så det var inga problem att se fisken. Jag kastade ut min lilla F-fly och lyckades lura upp fisken att ta den. Det var väldigt roligt att se hur den avvaktande följde flugan med blicken för att sen bestämma sig för att ta den. men det var ju ingen prakt fisk precis så jag vandrade vidare.
Innan jag var tillbaka där jag började (översta poolen) så stannade jag till och tjecknymfade på några ställen. Och jag fick några regnbågar på dryga kilot.
Väl uppe vid den översta poolen tycktes jag skymta ett vak. jag vadade försiktigt i och började fiska av polen med min lilla F-fly. Jag såg mer och mer vak och jag började rikta in mig på några av dom. Efter några kast så smällde det till och flugan försvann. Jag lyckades inte kroka fisken tyvärr och fick försöka på nytt. 3 gånger uppstod detta fenomen fisken tog flugan men fastnade inte. Jag började undra om det kanske var en väldigt liten fisk eller så va jag antagligen för långsam. Efter det sista påslaget va det lugnt i poolen igen något enstaka vak men inget påslag. Hade fisken lärt sig att min lilla nattsländeimitation inte var något att äta. Jag var på väg att ge upp då jag såg en liten liten dagslända passera mig. Jag knöt då på en liten olive dagsländeimitation i strl 18 och kastade ut mot platserna där fisken hade vakat innan. Det dröjde inte länge förrens det smällde till igen och denna gång var jag mer allert, en väldigt livlig regnbåge på ca halvkilot hade tagit den lilla sländan. Så himla kul.
Efter en liten stunds fiskande till i poolen bestämde jag mig för att dra mig tillbaka hemåt.
Hittills hade jag satt tillbaka alla fiskar jag fått men jag hade ju lovat att ta med en matfisk hem så jag tjecknymfade lite i kanalen innan jag åkte hem men det blev ingen mat tyvärr. Jag fick på två fina regnbågar men tappade båda. Ja ja det blir nog en sväng till i veckan som kommer då får jag väl ta med en firre hem.
För att summera morgonen så tycker jag det var en väldigt rolig tripp i och med att jag fick så många påslag på torrfluga. Även om jag bara lyckades kroka två så är det så himla kul att se fisken gå upp och ta min fluga.

Flugfiske Morgontripp till Baltak
Liten baltakbåge fångad med torrfluga. Kul!!

Flugfiske Morgontripp till BaltakDet här inlägget postades i Baltak, Regnbåge, Tjecknymffiske, torrflugefiske och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Morgontripp till Baltak

  1. Daniel Eriksson skriver:

    Kul med lite torrflugefiske!
    Blir så sinnesjukt sugen när jag läser att du ger dig iväg… får bli en sväng snart igen innan säsongen stänger för i år…