Månadsarkiv: augusti 2009

Hemma från Norge igen

Vi har redan varit hemma några dagar efter Norgeresan men har inte hunnit få upp något på bloggen ännu – riktigt dåligt av oss!
Men lovar att det kommer både text, bild och filmer från resan i sinom tid. Tills dess håll till godo med dessa foton jag tog i Norge!

Flugfiske Hemma från Norge igen
Flugfiske Hemma från Norge igen
Flugfiske Hemma från Norge igen

Publicerat i flugfiske Norge 2009 | Etiketter flugfiske | 1 kommentar

Baltak 11-08-09

Här kommer lite bilder från tisdagens fiske i baltak.
Det var jag, Daniel, Adam och Gunnar som var ute på lite trevligt fiske och god grillning.
Flugor med guldskalle fungerade ypperligt eftersom de liknar en stigande nattrsländas gasfyllda kropp.

Flugfiske Baltak 11 08 09

Flugfiske Baltak 11 08 09

Flugfiske Baltak 11 08 09

Flugfiske Baltak 11 08 09

Flugfiske Baltak 11 08 09
Flugfiske Baltak 11 08 09

Publicerat i flugfiske Baltak | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Baltak – ett kärt återseende

Var ett tag sedan jag besökte Baltak iom. flytten till Stockholm. Men under denna vecka har jag befunnit mig i Jönköpingstrakterna igen, och hunnit med två vändor till Baltak.
Först i tisdags tillsammans med Samuel och lillbrorsan Adam. Var bra fiske men otroligt många tappade fiskar (vi tre fick upp runt 8 fiskar ihop tror jag).
Jag och Adam bestämde oss för att ta revansch idag (torsdag). Adam som inte lyckades landa någon fisk i tisdags tog direkt kommandot över Tidan och landade på tredje kastet en regnbåge på 900g.
SJälv landade jag totalt 6 fiskar och tappade ett flertal. Två fiskar tog jag på torrfluga vilket var en bra uppvärmning inför Norge.
Adam som landade sin första flugfiskade fisk visade att han kan och slog storebror med totalt 7 landade fiskar – varav en fin öring på 700g.

Alla 7 fiskar Adam tog upp togs med samma mönster med tjecknymtekniken. Mönstret var en nymf i storlek 12 med guldskalle, kropp av guldtinsel och en stjärt av flash. Ett hett tips just nu för er som ska till Baltak närmaste tiden!

Nästa blogginlägg kommer med väldigt stor säkerhet att handla om Norge… stay tuned!

Publicerat i flugfiske Baltak | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Gädda i Risbrodammen

I går den första augusti åkte jag och Gunnar( min flickvänns pappa) till Risbrodammen för att fiska lite gädda. Vi tog bara en tur på dan så det antagligen fina kvälls fisket ute blev. Men tre mindre gäddor blev det iaf. Gunnar som spenderat över 100 kr på en wobbler lyckades ta en gädda på det så det betalade sig väl då.
Jag testade att flugfiska lite med en grön zonker som jag bundit på en jiggkrok. Jag tänkte att det kanske kunde lura en och en annan abborre men det blev en lite gädda som tog min lilla illgröna zonker. sista kastet innan vi rodde tillbaka ,vid kl kvart i 8, så tog jag en liten gädda till på ett blankt skeddrag. Det var en väldigt fin dag på sjön och det var tråkigt att man inte kunde stanna längre för då hade det nog dragit i gång på allvar. Men det får bli nästa gång.

Flugfiske Gädda i Risbrodammen

Flugfiske Gädda i Risbrodammen
Publicerat i flugfiske Gädda | Etiketter flugfiske | 1 kommentar