Baltak 30-06-09

Inte mycket vatten med desto mer folk. kom dit vid halv 5 och började mitt fiske i zon 2 på ett ställe som brukar vara bra. Jag hinner knappt slänga i mitt tackel med två flugor, ett guldribbat haröra som tyngd och en insektsgrön nattsländepuppa som upphängare, innan det hugger en öring på första kastet jag drillar en stund men den lyckas ta dig loss från min lilla gröna nattsländepuppa. Jag gör 4 – 5 kast till och en lite större regnbåge tar nattsländepuppan. Vilken start på dagen. men olyckligt så lyckas denna regnbåge på ca 1,5kg lyckas sno flugan för mig och jag fick inte chansen att håva denna. Jag står kvar på samma plats i ca 40 min jag lyckas håva en lite mindre öring och en regnbåge på knappt 1kg. Jag vandrar upp till zon 1 och ställer mig i kanalen en stund. Verkade rätt så dött men precis när jag tänkte dra så spänner det till i linan, precis på det ställe om jag fick min 2 kilos öring förra gången.

Även här så känns det tungt, en redig baddare. Jag drillar i strömmen en stund innan jag inser att jag aldrig kommer att kunna håva den där. Så jag får drilla med mig fisken till det lite grundare partiet nedanför kanalen. Efter en lång och nervös drillning nerför strömmarna i kanalen så var jag äntligen på grundare och lugnare vatten. Fisken var trött och jag kunde dra den till mig rätt smidigt men håvningen gick sämre, den var stor och svår att få i så jag fick tillslut ta den med händerna och lägga i den i håven. Det hade suttit ett gäng fiskare och fikat vid stranden och alla stod nu som publik så det var tur att jag fick upp den annars hade det ju varit lite pinsamt. Fisken som vägde 2,7 kg är den största regnbågen hittills för min del men eftersom jag var själv så kunde jag inte få någon fin bild på den tyvärr men jag ska ta några större fiskar som jag hoppas få lite fina bilder på. He he.

Jag fortsätter dan med att vandra neråt och letar föbrilt efter vak och aktivitet men det verkar väldigt dött. Jag stöter på en vakande fisk som står under ett träd. Jag försöker se vad den tar för något, men i brist på insekter på ytan och att fisken vakar allt för sällan testar jag lite olika varianter av nattsländor men inget tycks fungera testade lite kläckare men utan resultat. Så jag vandrade tillbaka till Zon 1 och fiskade lite mer nymfer. Tog lite mindre fiskar här och var och tappade en lite större öring som jag pressade lite för hårt för att inte komma i vägen för de andra flugfiskarna som stod längs med kanten.
Ja åkte hem kl 9 nöjd och glad och med en 2.7 kilos regnbåge i bagagen. gött
Dåligt med foton blev det dock men jag lägger upp en bild på flugan som fungerade bäst. Jag tog nog ca 90% av fiskarna med denna fluga

Flugfiske Baltak 30 06 09
En insketegrön nattsländepuppa.
Bakkroppen:
Då har jag använt mig av helt vanlig ljusgrön ullgarn (finns billigt i garnaffärer eller dylikt) som jag tvinnat och dubbat med insektsgrön haredubbing
Fram:
Då har jag dubbat med en glittrig orange dubbing + lite svart dubbing , och en bit shellback som jag målat svart med vattenfast tuschDet här inlägget postades i Baltak, Öring, Regnbåge, Tjecknymffiske och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.