Baltak 26-06-09

Jag kom dit vid 4 och solen sken starkt 24 grader ute, och jag förväntade mig ett lite trögt fiske.
Jag började som vanligt med lite czech nymphfiske i zon 1 men inget resultat där. Vattenståndet var ännu lägre än det varit tidigare så man fick inte köra med för tunga nymfer.Jag vandrade ner nedanför bron, vilket brukar vara ett bra ställe. Och stället fungerade bra idag med och jag fick en Öring på ett halvkilo.
Efter det så vandrade jag längre ner och sökte efter vak i dom lugnare partierna testade blint lite torrfluga på några ställen men det syntes ingen aktivitet på ytan.
Vid kl 7 ungefär traskade jag upp till zon 1 igen och började czech nympha av de lite grundare sträckorna, vilket gav bra utdelning 2 mindre regnbågar på knappa halvkilot och en på 1,5 kg. Jag fick på en till regnbåge på ca 1,5 kg men den var helt galen och drog iväg bort från mig och sedan vände för att simma allt va den kunde mot mig och samma sak en gång till, men då han jag inte med att hålla linan sträckt så jag tappade den.
Jag kände mig nöjd på det stället så jag vandrade upp till ett ställe där jag vet att det ofta lurar en fisk. Och minsann visst gjorde det det på första kastet över den hålan så small det till en redig bjässe. Som tur va var den inte lika livlig som dom andra jag fått idag för då hade det nog varit kört direkt. Jag tampade länge med den i strömmen tills jag till sist fick in den till mig. Jag skulle uppskatta att den var uppåt 3 kg, en redigt fin regnbåge. jag fick trixa endel med att dra in fisken till mig och försöka hålla fiskens huvud över vatten ytan för att hålla den still. Men precis när jag ska håva den så går min 0,14 tafs av och fisken är lite för stor för min håv + lite klumpigt av mig så jag tappar fisken och den försvinner ut i strömmen. Sketans!!.
Jag går tillbaka till det lite grundare vattnet ovanför bron i zon 1 och kastar mina nymfer. Och pang! En fin fin öring på 1kg som jag försiktigt släpper tillbaka ut i ån. Öringen simmar inte långt utan ställer sig rätt nära mig och vilar. Jag sätter mig ner på knä och fortsätter fiska, och när jag tittar ner i vattnet så har öringen ställt sig precis brevid mig, knappt en meter ifrån. Jag hivar fram kameran men råkar skrämma i väg den när jag ska ta bilden. Jag fortsätter en stund till och får 2 mindre regnbågar till och tappar 1. Jag åker hem vid halv 10 och känner mig väldigt nöjd med dagens fiske.

en regnbåge som jag precis fångat
Flugfiske Baltak 26 06 09
och en lite cool undervattensbild
Flugfiske Baltak 26 06 09Det här inlägget postades i Baltak, Öring, Regnbåge och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar till Baltak 26-06-09

 1. Daniel Eriksson skriver:

  Skönt inlägg, långt och inspirerande!
  Är enormt sugen på norge nu, är helt sinnes!

 2. Sussi skriver:

  ååh va kul med undervattensbilder!! Är du nöjd med kameran??
  Har också en olympus mju men av äldre modell men jag tar bara undervattensbilder i fjällens klara vatten, än så länge..
  Skitfiske!!

 3. Jag är nöjd med kameran. fungerar väldigt bra ovanför och under vattnet. det kan ara lite grumligt här i södern det kan jag hålla med om men det funkar hyfsat. hoppas på lite klarare vatten när vi drar till norge i sommar.
  ha det gött

 4. Anonymous skriver:

  Hej! Tusen tack för den fina bloggen och flugbindningsfilm på youtube. En fråga, snälla: Vad heter den svenska låten som börjar 4,02 in i er film http://www.youtube.com/watch?v=u7NKlc_YzMk ?
  Jag har försökt att identifiera den med mobiltjänsten, men det är omöjligt. Får jag artist och titel blir jag överlycklig, Tack på förhand!
  /Jan

 5. Kul att du gillar bloggen. Vi ska försöka lägga upp lite mer filmer på flugbindning och fiske. Daniel måste veta svaret på vad låten heter. Det är ju i hans bindnings film. Jag ska ta upp det med han.
  ha det gött

 6. Daniel Eriksson skriver:

  Hej Jan,
  trevligt att höra att du uppskattar bloggen. Nästan ännu trevligare att du gillar musiken i klippet. Båda låtarna är från bandet "Sista mannen på jorden", deras senaste album "Tredje våningen". Titeln på låten som startar 4:02 in i klippet är "Så få".
  Kan vara svårt att få tag på deras musik då den släpps i väldigt begränsat upplaga, men kolla på http://www.hotstuff.se.

  Fler filmklipp kommer inom kort…