13 juni 09. Baltak

Tända efter att ha sett Johan Klingbergs nya film, Modernt flugfiskeTjecknymf, drog vi än en gång till fin fina Baltak. Vi kom fram vid 4 tiden och vädret var fint, lite molnigt men uppehåll. Vi började som vanligt med att fiska i strömmarna i zon 1.
Många gånger nu i vår tycks det ha varit väldigt dött sådär mitt på dan och det var vad vi väntade oss också. Men jag beslutade mig att använda väldigt tunn tafs och smög mig försiktigt ut på knä i ett av de redigt grunda delarna av forsen. Tänkte kolla om det gick att lura en liten regnbåge där. och visst funkade det, en liten liten regnbåge blev det på ca 20 cm. jag fick därefter upp en tuva gräs och vi kunde konstatera att fina illgröna nattsländelarver driftade med i strömmen. Så jag band på en av dessa och fisket blev strålande 5 eller va det 6 fiskar jag landade pluss några väldigt små öringar på 10 cm. Daniel gick det trögare för, 1 fisk tog han upp men tappade väldigt många..
Men som vanligt var det en trevlig kväll i Baltak och jag fick chansen att testa min nya ”fiske” kamera som jag köpt i veckan. man kan ta bilder både över och under vatten ytan ner till 3 meters djup.
Här kommer lite bilder från kvällen. (tyvärr va vattnet väldigt grumligt pga regn så det var svårt att ta bra bilder under ytan.)
Flugfiske 13 juni 09. Baltak
här släpper jag tillbaks en fin fin öring på ca 0.5 kilo
Flugfiske 13 juni 09. Baltak
och här simmar han i väg
Flugfiske 13 juni 09. Baltak
här är min nya fiske kamera + nya glasögon
Flugfiske 13 juni 09. BaltakDet här inlägget postades i Baltak, Öring, Regnbåge och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till 13 juni 09. Baltak

  1. Frida skriver:

    ojoj inte visste jag att ni var såna bloggers… nästan i nivå med blondinbella jyu :p