Ytterligare en tripp till Baltak

Min fjärde tur till Baltak på en vecka nu i torsdag.
Vi steg ur bilen i Baltak vid 18-tiden och möttes av en kall och hård vind som försvårade fisket de första timmarna, sedan mojnade vinden och vi fick en kanonfin kväll igen!

Förvånansvärt att det var så mycket folk en regnig, blåsig och kall torsdag som det var. Hela kanalen var fylld till bristningsgränsen med fiskare (dock ingen såg det ut som om det var ont om fisk). Vi startade ändå fisket uppe i zon 1 nedanför kanalen utan större lycka. Började relativt snart vandra neråt mot zon 3 där vi möttes av en helt tom och ödslig zon. Efter att vi vadat ut mitt i strömmen (eftersom vi var ensamma resonerade vi att etta inte var några problem då det inte störde någon annans fiske).
Efter många kast och några byten av flugor fick Samuel syn på en fin fisk mot andra sidan som steg mot hans torrfluga – dock utan att ta. Samuel bytte rutinerat och med lugnet i behåll fluga till en brun forsslända, samtidigt som han knyter på sin fluga glide en gul forsslända mot fiskns ståndplats. Schluff! Fisken tog sländan.
-Fan! såg du? Han tog en GUL forsslända, utbrister Samuel.

Trots det fortsätter han binda på sina bruna forsslända och precis när den är påbunden så, schluff, fisken tar en slända till. Snabbt ut med flugan. Kastet blir lite kort, tafsen sträcker inte helt ut och flugan andar precis strax bakom fisken – som vänder sig om vid nedslaget av flugan och utan några tveksamheter tar Samuels fluga.
I all iver och beskrivande av känslan så tappar Samuel totalt fokus på fisken och den lossnar. En helt oslagbar sekvens dock, att se fisken, se den stiga mot sländor, att se den hela vägen från det att den varit uppe och sedan vänt för att ta Samuels fluga – en obeskrivlig känsla – fråga Samuel!

Efter några kast började vi vandra uppåt igen och hamnade till slut i kanalen och översta poolen.
På ”mitt” ställe tog jag som vanligt en öring på en gul torrslända. Samuel tog två (en öring och en regnbåge) på nymf (guldribbat haröra) i ”sin” nyfunna håla. Regnbågen tog han på ett lika spektakulärt sätt som när han fick öringen i zon 3. En lång kamp mitt i strömmen där han fick vada ner för strömmen, över småfall och ner i djupa hålor innan han till slut kom till stilla vatten och kunde landa en fin regnbåge på exakta 1.5 kg.Det här inlägget postades i Baltak, Öring, Regnbåge och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.