Heptagenia sulphurea (Gul forsslända)

Flugfiske Heptagenia sulphurea (Gul forsslända)

Gula fina forssländor i Baltak i helgen.
Ja, det blev lite torrflugefiske i helgen. Jag och Daniel tog två öringar var i söndagskväll när vi tog en eftermiddags sväng till Baltak.

Daniel och hans far (Ove) hade varit där i torsdags och konstaterat att vaken uppe i zon 1 berodde på en gul forsslända. I brist på gula flugor så hade han en ljus vit fluga men den funkade bra och dom fick några fina fiskar på det.
Så i lördags satte jag mig ner och band ett antal forssländor till söndagsfisket.
Väl i Baltak så började vi göra ordning grejorna, vi skämtade lite om att vi de senaste gångerna varit lite för ivriga och vänt rullen fel ibland. Och när allt var klart och flugorna va på så konstaterade jag att det hade hänt mig en gång till. Så det va bara att börja om att trä spöt igen.
Fisket var som vanligt vid den här tiden, väldigt trögt i början. Jag hade en öring på precis nedanför översta polen, men annars inget.
Runt 8-tiden börjar vi se Forssländor i luften, gula och fina. Och de som undgick de hungriga småfåglarna landade sedan på vattenytan. Men fisken syntes ännu inte till så jag fortsatte med nymfer en liten stund till. Daniel däremot satte på en torrfluga och det tog inte så lång tid tills han hade krokat en öring. Jag bytte då också till torris.
Vi vandrade neråt en 100m och ställde oss på varsin sida om ån. Vi såg inga vak så vi blindfiskade av strömmen mellan oss. Helt plötsligt va det en fisk som gick upp på Daniels fluga men ingen krokning tyvärr. Jag slängde ut min fluga på platsen och pang, en fin-fin öring på en 6 – 7 hekto och även en till i samma storlek en bit ner. Daniel tog sedan upp en öring ovanför kanalen efter några tappade fiskar.
Så två var blev det alltså till slut och några tappade så det var en rolig kvällstur.
På torsdag så ska vi nog dit igen och hoppas det blir ännu bättre.

Forssländeimitationen som jag körde med…
Flugfiske Heptagenia sulphurea (Gul forsslända)Det här inlägget postades i Baltak, Flugbindning, Öring, torrflugefiske och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.