Månadsarkiv: april 2009

Ja Det var en fin kväll.

Jo det gick bra för mig i fredags. Surt för Daniel och Adam dock. men men Jag fick en redig testomgång för mitt nya spö Vision Nite klass 5 – 8ft. det var ett riktigt gött spö och med Vision target linan blev det en perfekt kombination för strömmande vatten.. Tre av de fem fiskarna jag landade tog på en liten grön dagsländenymph och dom andra två tog på en guldribbad harörenympf. se bilderna nedan
Flugfiske Ja Det var en fin kväll.

Flugfiske Ja Det var en fin kväll.

Publicerat i flugfiske Baltak | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Samuel dominerar

Känns ju enormt surt med en sådan rubrik men fisketuren i fredags blev inte annat än en uppvisning av herr Söderström. Två öringar, två regnbågar samt en mört blev resultatet av eftermiddagens fiske – alla tagna av Samuel.
Började relativt bra med några på för min del, sen tvärdog allt och från klockan 16.30 och framåt kände varken jag eller Adam något. Samuel däremot drog fisk efter fisk, tre (eller om det t.o.m. var fyra tog på samma fluga – en fluga varken jag eller Adam hade i våra askar)… Får se om Samuel kan lägga upp en bild eller bindbeskrivning av flugan här.

Flugfiske Samuel dominerar
Samuel i sin karakteristiska stil

Flugfiske Samuel dominerar
Adam visar upp sig i sin för dagen rosa keps – vi skyller på att kepsen skrämde iväg fisken för oss.

Flugfiske Samuel dominerar
Mitt Streamstixspö och Loop Evotec-rulle.

Flugfiske Samuel dominerar
En fin öring som Samuel tagit…

Flugfiske Samuel dominerar
…släpptes varsamt tillbaka.

Publicerat i flugfiske Baltak | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

En bättre resa denna gång

Ja då har jag och Daniel varit i baltak igen. denna gången fick jag ta mitt klass 6 spö som jag har som reserv spö typ. Men det gick inte sämre för det, jag landade tre regnbågar och kämpade med tre andra som jag tyvärr inte lyckades landa. Så det var en bra eftermiddag för min del.
För Daniel gick det sämre han kämpade med 2 bågar men lyckades inte landa nån. Ibland har man tur i bland inte.
Regnbågarna låg på ungefär 1,5 kg allihopa så det var inga monster precis.
Men det var riktigt gött väder så jag tror vi båda var väldigt nöjda iaf.

Publicerat i flugfiske Baltak, Regnbåge | Etiketter flugfiske | 1 kommentar

Ingen rolig tripp

Jag var i Baltak en sväng i går. kom dit vid 4 och köpte mig ett efter middagskort. det var rätt mkt folk och dom bästa platserna var upp tagna så jag fick testa lite andra ställen till en början. efter typ 40 min så blev ett av mina favoritställen ledigt och jag ställde mig där. det dröjde nog inte mer än 5 min så hade jag en fisk på. En stor fin abborre på knappt ett kg det var ju inte vad jag hade räknat med. Och vad jag inte hade räknat med var att mitt spöskulle gå av heller. Men det gjorde det… Himla surt. och inte hade jag med mitt andra spö heller så det var bara att packa ihop grejorna och dra hem igen. Abborren fick simma tillbaks. så nu får man väl punga ut med mer pengar för ett nytt spö. jag återkommer om det.
/samuel

Publicerat i flugfiske Baltak | Etiketter flugfiske | 1 kommentar

Fisket i Baltak har kommit igång

Japp, nu börjar det hända grejer ute i Tideholm. Jag var där förra veckan och tog fyra regnbågar mellan kl. 12-17, igår åkte vi båda upp för en eftermiddagstur och vi lyckades landa fem (1 öring, 4 bågar).
Samuel lyckades tappa två riktiga monster också, riktigt bruna och pigga saker. Den ena tjurrusade iväg uppströms i ett galet tempo – det riktigt tjöt i Samuels rulle. Efter rusningen uppströms vände han och drog neråt mot Samuel igen, alla vet hur knixigt det är att få en fisk rusandes rakt mot en och man ska försöka hålla linan sträckt. Samuel lyckades dock hålla linan relativt spänd genom att dra spöt långt ovanför huvet och kröka sin rygg, han vevade som en blådåre för att få in lina. Några meter utanför Samuel stannade han och Samuel återfick kontrollen – trodde vi. Några ryck med huvudet och han lyckades ta sig fri, troligtvis lossnade den hullinglösa kroken något i rusningen mot Samuel men det är sånt som händer när man kör hullinglöst – och det är det värt!

För er som ska dit den närmaste tiden. Det vi fick på var tjecknymfer i mörka färger (brun, brun/grå, mörkgrön), en hotspot i orange till detta funkade bra (funkade även utan dock).

Jag (Daniel) drillar dagens andra fisk
Flugfiske Fisket i Baltak har kommit igång

….en helt ok båge som får gå tillbaka.
Flugfiske Fisket i Baltak har kommit igång

Samuel drillar en bjässe som lyckas ta sig loss
Flugfiske Fisket i Baltak har kommit igång

Men han får en ny båge på kroken…
Flugfiske Fisket i Baltak har kommit igång

…som han lyckas håva upp…
Flugfiske Fisket i Baltak har kommit igång

…och visa upp för kameran.
Flugfiske Fisket i Baltak har kommit igång

Sista bågen för dagen blev av mindre storlek.
Flugfiske Fisket i Baltak har kommit igång

Publicerat i flugfiske Baltak, Tjecknymffiske | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd