Status Baltak den 4 oktober

Var en sväng i Baltak idag. Var där strax efter 11-tiden och möttes av en massa bilar på parkeringen (helt fullt vid odlingen och redan 10 bilar på parkeringen vid zon 5).
Vattenståndet var väldigt högt men mötte en hel del fiskare med en eller två regnbågar i bältet (öringen måste återutsättas from. 1 oktober – följ dessa regler om du ska dit!) – såg ju lovande ut.
Överallt stod det folk och fiskade så fick inte testa av stället jag hade siktat in mig på utan trängde in mig på en plats i zon 4 och började tjecknymfa. Stod på samma plats i säkert 45-60 minuter och testade olika nymfer utan ett hugg, inte såg jag någon annan få något heller. Började bli lite kall om fötterna så började röra mig uppåt för att få igång cirkulationen i föterna och hamnade ända uppe i zon 1 där jag testade ett flertal olika platser (bland annat favoritplatsen där man alltid får fisk). Gick samma resultat till mötes här – inte ett minsta dyft på kroken förutom löv och bottenskit.
När klockan gled mot 15-tiden utan ett enda hugg och ingen annan heller kännt något gav jag upp och tog bilen hem – varför stå och frysa och inte alls tro på fisket?
Hoppas sannerigen att det blir bätte om 2 veckor då vi ska till Baltak och fiska jag, Samuel, Olof och möjligtvis även Ricard. Tvivlar inte på att det blir bättre dock, för mycket sämre än idag kan de knappast bli…

Flugfiske Status Baltak den 4 oktober
Flugfiske Status Baltak den 4 oktober


Det här inlägget postades i Baltak och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.