Tillbaka från Baltak

kom egentligen tillbaka redan i söndags kväll men har varit seg sedan dess då det blev lite och taskig sömn under helgen.

Kursen var kanon – bland det bästa jag investerat i när det gäller fiske. Vi kom till Baltak som planerat vid strax efter 18 på fredagen och hälsade på Dan och Niklas i stuga 1. När vi packade in våra grejer i stuga 2 dök Bengt upp och började packa in i vår stuga. Alla var vi på samma nivå när det gällde flugfiske – vi hade inte full koll på strömmande vattenteknikerna men fiskade glatt på ändå.

Efter ett kort fiske på fredagen tog vi en öl och snackade skit i vår stuga. Morgonen därpå började vi undra vad som stod på när Johan Klingberg inte dök upp som planerat vid 10 (när han väl dök upp närmare 11 fick vi reda på att hans bil gått sönder på vägen och han var tvungen att ta skjuts).

Under lördagen gick vi igenom Tjeckiskt nymffiske samt Hasarflugfiske – det tjeckiska nymffisket var grymmt effektivt för oss. Jag och Samuel fick under 1 timmas fiske ca. 10 fiskar i vår pool varav jag fick upp två (en regnbåge på halvkilot samt en öring i samma storlek). All fisk släpptes tillbaka dock.
Förhållandena var inte optimala för hasarfisket då det var väldigt högt vattenstånd och grumligt vatten, ingen fisk men en väldigt intressant teknik för andra förhållanden.
Lördagskvällen kantades av skrönor och fiskehistorier långt in på natten. Bland annat visade Johan foton och berättade lite om en fiskeresa han nyligen gjorde till USA.

Under söndagen fiskade vi uppströms streamerfiske samt vanligt uppströms nymffiske. Fisket var enormt segt och ingen fick någon fisk under förmiddagen. Vid 16-tiden började Dan, Niklas och Bengt att packa ihop. Jag och Samuel var fast beslutna att fiska lite till så vi körde vidare till klockan 19 med tjecknymffisket – vilket gav utdelning. Totalt tog jag upp fyra fiskar under söndagen (en regnbåge på 1 kg, en regnbåge på ca. 15cm stor, en stor mört samt en öring på halvkilot).

Sammantaget var det enormt kul och framförallt inspirerande inför framtida fiske med nya tips på platser och nya tekniker att använda.Det här inlägget postades i Baltak, Öring, Regnbåge, Tjecknymffiske och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.